Mensen achter de stemmen: Kathleen De Ryck

Gepubliceerd op:
August 25, 2022
De mens achter de stem

Kathleen is één van de eerste, vriendelijke gezichten die je ontmoet wanneer je bij ons komt solliciteren. In 2019 startte ze bij Memo als HR-assistant en al na een jaar stapte ze in ons doorgroeiproject om HR-manager te worden. Dagelijks staat ze klaar met een luisterend oor en zet ze zich met een groot hart in voor onze medewerkers. Ja, zoals Kathleen is er maar één.

Het talent om talenten in huis te halen

Kathleen studeerde marketing en heeft ook een lerarenopleiding op zak. De ideale combo om in HR aan de slag te gaan. “Ik hou van netwerken, interviews afnemen, het op zoek gaan naar nieuwe talenten... Ik ontmoet veel mensen, maak kennis met heel uiteenlopende profielen en voer tal van boeiende gesprekken. Maar ook de administratieve kant van mijn job vind ik heel fijn. Die afwisseling zorgt ervoor dat elke dag anders en uitdagend is.”Haar commercieel inzicht en passie voor mensen komen goed van pas voor haar functie. “Mensen helpen groeien en begeleiden naar een eventuele nieuwe uitdaging, is mijn grootste drijfveer. Daarnaast brengt ook het aantrekken van de meest gekwalificeerde kandidaten heel veel voldoening. Ik help zo niet alleen hen maar ook Memo vooruit. Een win-win dus.”

Een echt mensenmens

Ook naast haar werk brengt Kathleen het liefst tijd door met mensen. “Ik was een Chiro-griet in hart en nieren. Onze groep van toen hangt nog steeds samen en we spreken vaak nog eens af. Ook reizen met familie en vrienden staat ook bovenaan mijn lijstje. En dat hoeven niet eens verre reizen te doen. Een weekendje zee, Maastricht, Moezel… Zolang ik er maar even tussenuit ben.”Hoe Kathleen de toekomst ziet? “Bij Memo liggen er altijd wel plannen en mogelijkheden op de plank. Misschien start ik nog een opleiding waarmee ik mijn horizonten kan verruimen. Ik ben sowieso al heel trots op wat we hier samen bereikt hebben en hoe Memo de laatste jaren is gegroeid.”