Cardioloog Dokter Selleslagh

De arts

Dokter Selleslagh is werkzaam als Diensthoofd Cardiologie in de Sint Jozef kliniek te Bornem, met als speciale interesses non-invasieve cardiologie en hartfalen. Naast consultaties in beide sites van het ziekenhuis heeft de dokter ook een groepspraktijk in Londerzeel, samen met verschillende specialisten. ​

De uitdaging

In onze groepspraktijk is een deeltijds secretaresse aan het werk. Omdat we aan onze patienten een grotere bereikbaarheid wilden bieden, ook na kantooruren, gingen we op zoek naar een oplossing.

De oplossing

Memo helpt ons met de afsprakenplanning van de patienten, na onze kantooruren. Verder helpen ze onze klanten zo goed mogelijk. Bijvoorbeeld als het dringend is, schakelen ze hen door. Ze doen meer dan afspraken maken, ze helpen mensen die vragen hebben door ze door te schakelen.

Ik vind het belangrijk dat operatoren de afspraken goed noteren. Ze moeten goed communiceren maar ook nadenken buiten de agenda. Ze luisteren goed naar wat de mensen willen. En ze vragen door om hun vraag zo specifiek mogelijk te maken zodat ze correcte antwoorden kunnen geven.

We werken al 15 jaar samen met Memo. Ik zou Memo geen callcenter noemen, maar een secretariaat. Een secretariaat impliceert meer persoonlijk contact met de mensen. Elke praktijk heeft zijn eigen gewoontes en aanpak. Het is belangrijk om dat niet telkens op dezelfde manier te doen. Elke patient die belt is uniek. Het is voor onze sector belangrijk dat operatoren over veel empathie beschikken. Hun waarde ‘betrokkenheid’ wordt dan ook volledig in praktijk toegepast.

Onze patienten gaan er ook vanuit dat dat effectief onze secretaresses zijn, die bij ons op de bureau zitten. Ze merken niet dat ze vanop afstand bediend worden. Er is een toegewezen team van Memo dat voor ons werkt, ze weten goed welke vragen er binnenkomen en hoe ze patienten te woord moeten staan.

Het resultaat

  • Tevredenheid van mijn patientien: ze krijgen een vriendelijke ontvangst en worden bediend op hun wenken, aangepast aan mijn werkschema uiteraard.
  • Gerustgesteld: bij dringende situaties weten de mensen van Memo steeds op de juiste manier te handelen.