Cardioloog Dokter Vandermotte

De arts

Dokter Vandermotte is werkzaam als cardioloog in GZA voor algemene en interventionele cardiologie. Naast de consultaties in het ziekenhuis Daarnaast heeft de dokter ook twee praktijken waar hij patienten ontvangt.

De uitdaging

Om het moment dat dokter Vandermotte gestart is met een privepraktijk heeft hij een partner gezocht. Ik ging op zoek naar iemand die een oplossing kon leveren om mijn onthaal en afspraken goed te beheren, en dus ervaring hebben in de medische sector. Ik ben veeleisend, dus ik zocht een partij die goed aanvoelt wanneer iets dringend is en ze mij kunnen storen en wanneer niet.

De oplossing

De manier waarop Memo gemanaged wordt, sprak me meteen aan. Memo neemt de telefoons volledig over na de kantooruren en zorgen er ook voor dat patienten online afspraken kunnen maken.

De mensen bij Memo doen kort berichtenbeheer naar de patienten toe en zorgen ervoor dat ze weten wanneer ze mij mogen contacteren en hoe. Op welke momenten ben ik vlot bereikbaar en wanneer niet? Memo voelt dat zeer goed aan en ze weten ook wanneer ze buiten de protocollen mogen treden. “We hebben de indruk dat we u even moeten storen.” En dan kan dat ook. Dat doen ze heel goed.

Het informele, dat niet in de protocollen beschreven staat, voelen ze uitstekend aan. Mijn dringende afspraken volgen ze ook goed op. Ze vullen dan autonoom – zonder contact met mij op te nemen – een aantal afspraken in. Ik ben op dat vlak veeleisend.

Uit ervaring met andere vergelijkbare telesecretariaten komt Memo er beter uit qua kosten-baten, ook al zijn anderen (soms) goedkoper.

Het resultaat

  • Mijn twee praktijken worden uitstekend beheerd, alles loopt vlot
  • Patiënten worden goed geholpen
  • Ik als art word enkel gestoord als het echt dringend is