17
november

2020

Verlengd wegens succes

Beheer uw traditionele en nieuwe communicatiekanalen (Facebook Messenger, Whatsapp, video...) vanuit één centraal platform. Benieuwd hoe? Ontdek er alles over op het 'Multichannel Customer Service Platform' evenement.

Schrijf je nu in

Memo verzekert Vlaanderen van een virtueel onthaal

12/11/2019
Ruth

Memo - dé referentie binnen de wereld van digitale onthaaldiensten - is een bedrijf in volle expansie. Net als elke grote speler op de markt geniet het als vooraanstaande dienstverlener binnen zijn sector van de mogelijkheid om te investeren in andere bedrijven door middel van overname, om zo het vakgebied waarin het opereert kwalitatief verder te laten ontwikkelen en groeien.

Digitaal onthaal met een mooi verhaal

De Memo groep heeft de laatste jaren een waar groeiproces doorgemaakt. Sinds Christine Vastenavondt – de general manager - 25 jaar geleden besliste om Memo op te richten, evolueerde het bedrijf snel. Van aanvankelijk een contactcenter voor medisch onthaal groeide het uit tot dé referentie in costumer care. Actief in verschillende sectoren en met kantoren over heel Vlaanderen verspreid.

Die groei realiseerde Memo onder andere door de overname van Offitel uit Genk. Een speler die gelijkaardige diensten in digitale onthaal aanbiedt, maar zich op een totaal andere niche van de markt richt. Een meer dan interessante opportuniteit dus voor het moederbedrijf uit Zele toen Offitel half 2017 zelf op een overname door Memo aanstuurde.

 

Memo + Offitel = een keuze van het hart

Het samengaan van twee bedrijven is echter steeds een complex proces met een grote emotionele betrokkenheid langs beide kanten. Daarom liet Memo zich door een team aan externe specialisten begeleiden. De rendabiliteit en cashflow van Memo werden onder de loep genomen, en tenslotte werd het licht op groen gezet.

De voordelen van de schaalvergroting dankzij de komst van Offitel in de Memo groep zijn niet te ontkennen. Alleen al op het gebied van IT en technologie kon Offitel zo noodzakelijke stappen vooruit zetten bijvoorbeeld rond de GDPR. De implementaties die Memo hier al eerder voor deed, werden ook op de jongste telg van de Memo familie toegepast.

Bovendien kan Memo dankzij zijn leiderspositie in de wereld van digitaal onthaal de verschillende provincies en de regio Brussel meer dan ooit een sterke dienstverlening blijven aanbieden en bedrijven over heel Vlaanderen laten meegenieten van de voordelen van een topontvangst dankzij een virtuele receptie. Een topcombinatie.

Wenst u meer te weten te komen over Memo, Offitel, of onze diverse diensten in digitaal onthaal? Neem nog vandaag contact met ons op en ontvang een offerte op maat.