Lachende collega’s werken harder

27/11/2018
Ruth

Bij Memo dragen we klantvriendelijkheid en professionaliteit hoog in het vaandel. We nemen onze klanten serieus en ondersteunen hen vol overgave. Betekent dit dat onze medewerkers enkel gefocust zijn op hun telefoon en computerscherm? In geen geval. We beseffen immers maar al te goed dat lachende collega’s nog harder werken.

Niet overtuigd? Wat dacht je van volgende 4 reasons why:

  • Wie af en toe ’s goed lacht, zal extra gemotiveerd weer aan de slag gaan. Het is wetenschappelijk bewezen dat lachende medewerkers harder werken.
  • Lang werd gelach op de werkvloer als tijdverlies aanzien. Recente studies wijzen echter op de productieve gevolgen van humor. Sommige werkgevers zetten humor bewust in en willen op die manier de creativiteit stimuleren. Humor is met andere woorden een win-win, voor jou, je omgeving en de organisatie waarvoor je werkt.
  • Een lossere werksfeer stelt iedereen meer op zijn gemak. Door samen te lachen, zal ook het onderlinge vertrouwen een boost krijgen waardoor problemen makkelijker opgelost worden.
  • Genoeg gelachen nu: mensen die veel lachen hebben minder stress. En minder stress is goed nieuws voor de gezondheid. “A laugh a day, keeps the doctor away,” wordt soms gezegd en nee, da’s dus allerminst een grap.