Memo als innovatieve arbeidsorganisatie

27/04/2018
Ruth

Op 19 april was Memo gesprekspartner in een panel rond innovatieve arbeidsorganisaties bij Voka Vlaanderen. Centraal stond de implementatie van zelfsturende teams, een concept waar Memo als sinds 2008 zijn schouders onder zet.

Totaalaanpak nodig

Bedrijven die groeien, trappen vaak in de valkuil: men creëert gaandeweg extra functies, afdelingen en lagen. Er ontstaan interne spanningen en afstemmingsproblemen die men op zijn beurt probeert te compenseren met een sterke hiërarchische bovenbouw. Om sterke resultaten te behalen is een totaalaanpak nodig. En dat beseffen we maar al te goed bij Memo.

Meer werkgoesting

Tijdens het Voka event van 19 april voerden we heel wat interessante gesprekken met mede-ondernemers rond de mogelijkheden van IAO (Innovatieve ArbeidsOrganisaties) en wat hiervan de return of meerwaarde is voor organisaties. Zo maakten we kennis met Niko, één van de eerste grote industriële bedrijven in Vlaanderen die actief aan de slag ging met IAO op de werkvloer. Op die manier versterkten ze niet alleen de loopbaanontwikkeling en werkgoesting voor de eigen medewerkers, maar namen ze ook het voortouw in sociale innovatie in Vlaanderen en tonen ze nu ook andere bedrijven de weg.

Zelfsturende teams

Memo trad tijdens het Voka event zelf ook naar voor als één van de voorlopers op het vlak van de implementatie van zelfsturende teams. Ruth De Decker: “Sinds 2008 investeren we in zelfsturende teams. Deze evolutie had heel wat voeten in de aarde maar op vandaag is elk team binnen Memo voor 80% zelfsturend en da’s iets om trots op te zijn.”