Fit @ work

27/03/2018
Ruth

Bij Memo beseffen we dat een gezonde geest in een gezond lichaam belangrijk is. We waren er dan ook als de kippen bij om de uitdaging van “Het Fitste bedrijf” aan te gaan.

Gezonder leven

Bij meer en meer mensen is de work-life balance uit evenwicht. Daarom maakt een grote groep Vlamingen de switch naar een gezondere levensstijl. De organisatie van het Fitste Bedrijf speelt in op deze tijdsgeest door werkgevers en werknemers gezonder te helpen leven. Gedurende twaalf weken wordt gemeten hoeveel sportieve activiteiten een bedrijf afwerkt en wat de conditionele progressie per deelnemende medewerker is. Wie aan het eind van de twaalf weken het best scoort, draagt een jaar lang de titel “Fitste bedrijf”.

Beweegcultuur

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee Memo mocht na afloop geen titel meenemen naar huis, maar toch beschouwen we het initiatief als meer dan geslaagd. Ruth De Decker: “Er werd niet enkel veel meer bewogen de voorbije weken, er mag zelfs gesproken worden van een heuse mentaliteitswitch. We merken dat sinds onze deelname meer medewerkers spontaan ’s gaan wandelen over de middag en ook afspreken om samen te gaan lopen. Met resultaat: bewegen geeft een flinke energieboost, zeker als je weet dat de meesten onder ons een zittend beroep hebben. Met Memo willen we deze beweegcultuur blijven ondersteunen. Zo starten we vanaf januari 2019 met bokslessen op de werkvloer. Dat wordt de ideale manier om wat stoom af te laten.”