Ruth in Sabato, daar drinken we één op

26/09/2018
Christine

Wie stond daar onlangs te blinken in Sabato, de luxe weekendbijlage van De Tijd? Jawel, onze eigen Ruth De Decker mocht voor de rubriek Coup de Coeur haar favoriete wijn toelichten. We willen je volgende smakelijke passages alvast niet onthouden:

“Ik vind het raar dat sommeliers in een restaurant de wijnkaart steevast aan de man in het gezelschap geven. Ik zit zelf in een wijnclub met uitsluitend vrouwen.”

“De grootste les? Dat de duurste wijnen niet altijd de beste zijn.”

“Italiaanse en Franse wijnen genieten mijn voorkeur. Mijn favoriete smaak gaat in wit naar Chablis, in rood naar Piemonte en de regio van Montepulciano, en in schuimwijn recht naar Champagne Ruinart. Daar heb ik mijn hart verloren.”

“Mijn meest memorabele wijnmoment? Een avond in restaurant The Jane met bij elk gerecht diverse wijnen van het fenomenale wijnhuis Poggio di Sotto. De Brunello di Montalcino was regelrechte top.”

“Mijn coup de coeur? In wit is dat de Chablis van Vincent Dauvissat en in rood Il Frappato van Arianna Occhipinti uit Sicilië. Een bijzonder lekker wijn van een ferme vrouw. Top!”